Godisgoda snickerskakor till fikat

av Home2Tiny
Det här är verkligen godisgott…
Plockade fram det gamla receptet på Snickerskakor för någon dag sedan när killarna var sugna på något smarrigt till fikat.

De går hur fort som helst att snurra ihop och de gör alltid succé på fikabordet.
Sådana där kakor som är perfekta att ha på lut när det kommer fikagäster på besök, om de varar så länge vill säga, för här tog de slut på två dagar……
Prova vetja, men på egen risk för de är svåra att hålla sig ifrån…….
Jag smälte med lite kokosolja för att inte bränna röran, det kan man ju utesluta såklart och jag använde jordnötssmör med crunch i.
Skär kakan i rutor innan chokladen stelnat helt då får du betydligt snyggare rutor och en choklad som inte går sönder.
……………………………………………………………………………………………………………………………………….
SNICKERSKAKOR
Ingredienser ca 12 st
175 g jordnötssmör
1 – 2 msk kokosolja
3/4 dl sirap
1/2 dl socker
5 dl cornflakes
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kokos
150 g choklad
Så här gör jag
Smält jordnötssmör, kokosolja, sirap och socker i en kastrull. OBS! får inte koka.
När röran smält samman ta bort från plattan och blanda i cornflakes, kokos och vaniljsocker.
Tryck ut smeten i en bakplåtsklädd form och låt svalna.
Smält chokladen och bred ut över kakan. Skär kakan i bitar innan chokladen stelnat helt så får du snyggare rutor. Låt stå kallt.
NJUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Idag är det pay-back-time, galet rolig kväll igår innebär ryggläge på soffan idag.
Smällar jag så gärna tar när man har fått skratta sig tokfördärvad med de bästa.
Ha den bästa dagen vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

3 kommentarer

Hemma på Sjuan 13 juli, 2016 - 13:20

Ser supergott ut, här blir det lite bak idag med men lchf. Hoppas ni snart får ordning i er röra där hemma, måste vara jättejobbigt. Ha det got, kram Suss

Svar
Bakom dörr nr. 11 13 juli, 2016 - 14:23

Mums så gott det ser ut, älskar att fika 🙂
Ha det fint !
Kram Pia

Svar
Hanna 14 juli, 2016 - 08:30

De där låter verkligen helt galet goda!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »