Vegetariskt och enligt LCHF, blomkålsfrittata.

Vad blir det för mat?
Kanske någon av er har saknat mina recept?
Jag hoppas i alla fall det……För nu äntligen är jag på gång med middagstips igen.

Hösten är här och jag vet inte hur ni känner, men jag får alltid mycket mer lust att laga mat då. Mustiga grytor, oemotståndliga fiskrätter, fräscha vegetariska rätter och mycket, mycket mer….

Jag lagar en hel del mat här hemma eftersom vi äter minst sagt en smula olika, därför kommer också recepten att variera, allt från lchf-vänliga till vegetariska och riktiga kötträtter….

Så hoppas jag kan inspirera och att jag kan sporrar er till att laga några nya rätter


Idag bjuder jag på en riktig favorit, blomkålsfrittata.
Mums så god den är och är perfekt för dig som vill undvika kolhydrater eftersom den är enligt lchf.

Jag äter den oftast som den är men för att öka på fettmängden en aningens brukar jag servera typ en aioli till eller någon annan fetare kallare sås.

Perfekt vegetarisk rätt men vill man ha mer protein kan det vara gott med en bit lax eller en kyckling till.

 

TIPS
Jag gillar hetta i den här rätten, därför har jag en del sambal oelek i den. Avgör själv efter dina smaklökar hur mycket sambal du vill ha i.

Har du ingen timjan hemma, prova någon annan krydda som till exempel rosmarin.

Parmesan är en fantastisk ost men det går lika bra men någon annan smakrik ost, som Västerbotten eller Prästost.

Låt frittatan stå i 20 minuter efter du tagit ut den ur ugnen så att den verkligen sätter sig, annars kan den ramla ihop.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..
BLOMKÅLSFRITTATA LCHF
Ingredienser 4-6 port
1 blomkål (ca 450 g)
1 rödlök
1 vitlök
1 tsk torkad timjan
7 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
50 g parmesan (grovriven)
1 dl hackad basilika
1 tsk sambal oelek (eller efter smak)
1 msk skalade sesamfrön
Smält smör
Salt och svartpeppar
Så här gör jag 
Sätt ugnen på 200 grader
Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.
Koka den i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet
Skala rödlöken och finhacka den
Fräs den hackade löken med torkad timjan på svag värme i ca 10 minuter
Tillsätt vitlöken efter cirka 8 minuter (jag river min) och låt den fräsa med de sista minuterna
Vispa ihop ägg, bakpulver, parmesan, basilika, sambal oelek, salt och peppar
Blanda ner blomkål och lökblandning
Klä en form cirka 24 cm i diameter med bakplåtspapper
Pensla sidorna med smält smör
Strö över sesamfrön så det täcker kanterna
Häll i blomkålsblandningen
Gräddas mitt i ugnen i cirka 25 minuter eller tills frittatan är gyllenbrun och har stelnat
Låt stå i cirka 20 minuter före servering
Serveras helst ljummen.
Strössla över färsk timjan
Serveras som den är eller tillsammans med till exempel lax eller kyckling
NJUUUUUUT!!!! 
……………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

  Grrrrr några har smittat mig och jag har nu ett rivjärn i halsen, huvudet dunkar och jag känner mig lätt varm…..
Orkar inte en förkylning nu, ska ju iväg på världens roligaste fest på lördag och måste vara på benen tills dess.
Så nu kurera mig.


Ha en finfin dag vänner!


Kramisar
T

Showing 6 comments
  • roth phallyka
    Svara

    Åh har du blivit smittad, så trist. Krya på dig.

    thai porn

  • Ninnie
    Svara

    Låter jättegott! Måste testas!!!

  • Villa Ryttarängen
    Svara

    Ser gott ut och verkligen värt att testa. Krya på dig nu så du kan parta i helgen. Kraaaam Pia

  • Mamma C
    Svara

    Klipper receptet med en gång..tack
    Kram mamma c

  • Sabelhagens Olivlund
    Svara

    Tack för receptet, ser jättegott ut. Man blir så sugen när jag ser dina aptitliga bilder.
    Åh har du blivit smittad, så trist. Krya på dig.
    Kram Maria

  • Maria Kontorsråttan
    Svara

    Oj så gott, det tar jag till mig.

    Kram
    Maria

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.