Försvinnande goda – daimbiskvi i långpanna

 

Ni var många som ville ha recepten på de kakor jag bjöd på för någon veckan sedan

Och såklart att ni ska få det…..
Nu har jag varit lat och inte bakat om alla och tagit några schyssta bilder, utan ni får “stå ut” med bilderna från själva kalaset….

Hur som haver….
…..de här daimbiskvierna med daimfluff i stället för smörkräm fick högsta betyg av gästerna och det tog bara någon dag innan killarna hade satt i sig dem som blev över från kalaset.

Betydligt lättare att baka i långpanna än det kladd det brukar bli med vanliga biskvier och försvinnande goda

Testa vetja!

TIPS

När du gör daimfluffet får grädden i.n.t.e koka. Då kan fluffet skära sig när du vispar upp det eller så blir det inget fluff alls.

Jag smörar bakplåtspappret så att det blir lättare att få bort från biskvibotten.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

DAIMBISKVI I LÅNGPANNA
Ingredienser

Biskvibotten
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

Daimfluff
500 g daim
4 dl vispgrädde

Garnering
100 g mörk choklad
25 g hackad daim

Så här gör jag

Börja med daimfluffet
Finhacka daimen och lägg det i en kastrull tillsammans med vispgrädden
Låt daimen smälta i grädden på låg värme, viktigt att du rör om hela tiden. Får absolut inte koka
När daimen smält, häll över smeten i en bunke och låt svalna i kylen i minst 4 timmar

Sätt ugnen på 175 grader under och övervärme

Riv mandelmassan grovt
Rör ihop mandelmassan med socker och äggvitor till en jämn smet
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna på cirka 25 x 35
Grädda biskvibottnen mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den fått en fin färg
Låt biskvibottnen kallna helt
Dra bort pappret så att det inte har fastnat och lägg bottnen på ett nytt bakplåtspapper

Vispa upp daimfluffet på medelhastighet tills den fått en fluffig konsistens
Bred ut fluffet på biskvibottnen och låt den stå i kylen en stund

Smält den mörka chokladen

Bred ut chokladen över fluffet
Låt chokladen stelna lite innan du skär biskvierna i bitar
(låter du chokladen stelna för mycket är det svårt att få till hyfsat fina bitar)

Strössla över daimhacket

Låt biskvierna stå i kylen tills chokladen stelnat helt

NJUUUUUUUT!!!!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Dags att kicka igång den här dagen…..

Ha en überbra dag vänner!

Kramisar
T

Showing 2 comments
  • Carina
    Svara

    Men hallå! så himla gott det ser ut och låter. Inget gluten i och inget vetemjöl…det är bra för oss här.
    Tänk om jag hann med, haha jag menar orkar göra dessa till på söndag och ta med mig till sonen när familjen ska träffas för fika där då. Tredje veckan hemma nu efter lunginflammation. Men det borde väl bara bli bättre 🙂
    Otroligt fina bilder <3

    • Home2Tiny
      Svara

      Fina Carina hoppas verkligen du mår bättre. Skickar största och varmaste kramen. Tina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.