Gluten och sockerfria scones

Bästa med helgfrukost…..
När man kan ta det i ett riktigt Skalmantempo, inga tider att passa och man kan sitta hur länge som helst vid frukostbordet.
Jag gick upp tidigt och fixade scones, vilket är väldans uppskattat, speciellt när det både finns fikonmarmelad och brie till…..
Jamen hur gott på en skala liksom…….. och nu är vi sådär vimmelkantigt mätta och belåtna och kan ta tag i den här dagen.

Som förmodligen kommer bli en repris på gårdagen….med andra ord….trädgårdshäng och grillning…och fika där i mellan…..

Det händer verkligen hur mycket som helst i trädgården och det kommer att bli så himla bra.

Igår planerade vi uteköket som kommer att börja fixas med nästa vecka.
Idag ska fler balkar upp runt vår uteplats, så att känslan av ett rum blir än större.
Snart är all mossa och gräs bortgrävt där vi ska börja odla blommor och förhoppningsvis kommer både plåt och sten nästa vecka.
Även blommorna vi försått är på väg upp……..

Jag är smått berusad av lycka och ändå är vi bara i april…..

Hur som haver…..recept på scones kanske du vill ha…..

De här är både gluten och sockerfria och plättlätta att göra….

TIPS

Håll ett öga på dem i ugnen så de inte bränns för då blir för torra och trista.

Scones smakar som bäst när de äts ljumna och varför inte med några bitar brie som lätt får smälta och med en rejäl klick hemmagjord fikonmarmelad på (recept hittar du HÄR).

Jag tog i en aningens vaniljextrakt i sconessmeten, går såklart att utesluta om man inte är ett lika stort fan av den smaken som jag är.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

SCONES LCHF
Ingredienser 4 st
50 g smör
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
2-3 msk crème fraiche
1 tsk vaniljextrakt
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål
Finfördela ner smöret i mjölblandningen och nyp ihop till en smulig deg.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda snabbt ihop till en deg
Klicka ut fyra runda kakor på en bakplåtsklädd plåt och platta till dem något om det behövs. Skär eventuellt skåror med en kniv
Grädda sconesen i ca 10 minuter eller tills de fått en fin färg
Serveras direkt med goda tillbehör
NJUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Nu dags att ge sig ut i trädgården.

Ha en härlig påskada´vänner!

Kramisar
T

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.