Banana split och melona split, utan socker och fyllda med nyttigheter

Du store min tid vilket oväder det var här inatt

Det blixtrade som om någon hade tänt en strålkastare över hela himlen och det lät ta mig tusan som någon gick loss med dynamit ute.

Bokstavligen flög ur sängen och hukade ett par gånger…. och bredvid mig ligger en Mr C och snarkar som om absolut ingenting hade hänt….
Å andra sidan hörde han inte ens vårt brandlarm när det gick igång när det brann hos oss 2016…. så där har ni en avslappnad man minsann….

Hur som haver…..nu har skitvädret dragit vidare och förhoppningsvis klarnar det upp här under dagen….det kliar nämligen något alldeles förbenat i mina trädgårdsfingrar och jag vill få jord under naglarna…..

Sen vill jag gärna sitta ute och äta den här smarriga lunchen….melona split….

Det är dagens enkla tips nämligen…..
Banana split och melona split på mitt sätt – utan socker och fylld med nyttigheter…..

Det här är två betydligt nyttigare varianter på den minst sagt populära banana spliten – och så busenkla att göra.

Dessutom ser de lyxiga ut att servera till frukost, en brunch eller till dessert.
Servera jag någon av de här till dessert brukar jag spritsa på vispgrädde (osötad såklart) och hälla på hemmagjord chokladsås….dör så gott det är….

Hur jag gör?

Dela en banan eller melon…..
Lägg på en tallrik enligt ovan
Lägg på rejält med grekisk yoghurt eventuellt smaksatt med lite vaniljpulver eller vaniljextrakt (går absolut att utesluta)
Ös över med färska bär som jordgubbar, blåbär, hallon, björnbär, vinbär osv
Grovhacka olika nötter (här har jag paranötter, valnötter, pekannötter och mandel) och strössla över. Gott är det också att strössla över hemmagjord granola
Eventuellt spritsa vispgrädde och hälla chokladsås över…

NJUUUUUT!!!!!

Japp nu längtar jag till lunch så att jag kan moffa i mig den där melona spliten…..

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.