Fikatime – Chokladmoussetårta med hallon och granatäpplemousse. Gluten och sockerfri

Fikatime!

Jamen det ska ju vara gött att leva…..

Och inget piggar väl upp som en riktigt smarrig tårta till tre-kaffet eller till elva-kaffet också för den delen.
Ja det är då en si sådär vid elva-snåret Mr C tycker det är dags för second breakfast nämligen….

Senast bakat är den här choklad-mousse-tårtan med en frisk hallon och granatäpplemousse på.

Jisses så god och visst är den gluten och sockerfri….bara en sådan sak…

Och när till och med killarna i huset ger den tummen upp….ja då är den en riktig hit kan jag säga…..

Lyngbyvas svart 15 cm hittar du på rea HÄR

Svart liknande assiett hittar du hos Mio möbler HÄR

Georg Jensens termoskanna hittar du till ett riktigt bra pris HÄR

TIPS

Jag använde en hallon och granatmarmelad, den går såklart att bytas ut till den marmeladen du gillar bäst.

Blir det hallon och granatäpplemousse över är det supergott att hälla upp i små glas och servera som en mousse-dessert.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

CHOKLADMOUSSETÅRTA MED HALLON OCH GRANATÄPPLEMOUSSE GLUTEN OCH SOCKERFRI
INGREDIENSER

Chokladmoussekakan
4 ägg
1/2 dl Ica sötströ
200 g mörk choklad
50 g smör
1 burk ricotta
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
Ev 1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt

Hallon och granatäpplemousse
1 burk St Dafour hallon och granatäpplemarmelad
3 dl vispgrädde
2 dl Grekisk yoghurt

Dekoration
Färska bär till exempel jordgubbar och vinbär

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 180 grader

Vispa de 4 äggen fluffigt
Häll i Ica sötströ och vispa upp med äggen
Häll i ricottan och vispa ihop till en smet

Hacka den mörka chokladen
Smält chokladen tillsammans med smöret antingen i mikron eller på spisen och låt svalna

Blanda mandelmjöl, bakpulver och eventuellt vaniljpulver i en skål

Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och blanda väl

Rör sist ner de torra ingredienserna i smeten och blanda väl.

Klä en springform med bakplåtspapper

Häll ner smeten i springformen

In i ugnen i ca 15-20 minuter

Låt svalna

Låt sen kakan stå några timmar (helst över natten) i kylen

Vispa grädden till hallon och granatäpplemoussen

Blanda ner grekisk yoghurt och marmeladen och blanda väl

Bred på kakan

Dekorera med bär

NJUUUUUUT!!!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Krämig chokladmoussebotten och sen en syrlig hallon och granatäpplemousse på….
Lovar……magiskt god….

Sommarfika under björken…..livskvalitet….

Ha en underbar dag vänner!

Kramisar
T

Showing 3 comments
  • Anonym
    Svara

    Vov vilka magiska bilder, den tårtan skulle inte sitta fel 😉😉

    • Home2Tiny
      Svara

      Men tusen tack, så himla glad jag blir. Kram och ha en fin dag. Tina

  • Mamma c
    Svara

    Underbara bilder som gör att man vill sitta där och ta en fika och äta en tårtbit.
    Kram Carin

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.