Lovar att dina vänner vill ha receptet. Chokladterrin med vaniljkräm och fröcrisp

O la la, fredag….

Och då tycker jag absolut man ska fixa en riktig lyxig dessert, som den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad och jag lovar att den inte alls är så avancerad att göra.

Fördelen är att du kan göra hela härligheten dagen innan och bara skära upp och dekorera innan serveringen.

Tyvärr är terrinen inte speciellt lchf-vänlig (om du inte gör endast på mörk choklad), men jag gjorde vaniljkrämen och nöt och frökrispet utan socker (använde honung och sukrin melis) och serverade det med en hel hög björnbär, ljuvligt gott det med.

Testa nu den här, lovar att dina gäster vill ha receptet……

TIPS

Det här är en rätt mäktig dessert så det behövs inga stora bitar.

Tänk på att inte låta grädden koka utan den ska bara värmas upp.

Jag serverade den med björnbär, men det går ju såklart lika bra med hallon, blåbär eller jordgubbar.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

CHOKLADTERRIN I TRE SMAKER MED VANILJKRÄM OCH NÖT OCH FRÖCRISP
Ingredienser ca 20 skivor
Chokladterrin
4 1/2 dl vispgrädde
300 g hackad mörk choklad
300 g hackad ljus choklad
300 g hackad vit choklad
Rostad crisp
1/2 dl hackade hasselnötter
2 msk pumpakärnor
1 msk solroskärnor
1 msk florsocker
Vaniljkräm
1 vaniljstång
1 dl smetana
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Björnbär (hallon eller andra bär)
Mynta eller citronmeliss
Så här gör jag
Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den.
Häll chokladsmeten i en plastad avlång form, ca 1 1/2 liter och låt stelna i kylen
Värm 1 1/2 dl grädde och smält den ljusa chokladen i den.
Häll smeten i formen över den mörka chokladen och låt stelna i kylen.
Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den.
Häll smeten i formen över den ljusa chokladen och låt stelna i kylen, gärna över natten så att den stelnar ordentligt.
Rosta nötter, pumpa och solroskärnor i en stekpanna i ca 5 minuter.
Sikta över florsocker mot slutet.
Låt svalna och hacka dem grovt.
Dela och skrapa ur vaniljstången.
Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen.
Vispa med elvisp till krämig konsistens.
Skär skivor av chokladterrinen med en varm kniv.
Servera med vaniljkräm, rostad krisp och björnbär.
Garnera med mynta eller citronmeliss.
NJUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Vet inte riktig än vad jag ska laga för gott till ikväll…… men eftersom det är vår sista semesterdag måste det bli något extra smarrigt.

Vad ska du laga för mumsig fredagsmat?

Nu iväg och hämta produkter inför ett fotouppdrag……

Ha en myspysdag vänner!

Kramisar

Showing 4 comments
  • Gabriella
    Svara

    Wow vilken dessert! Och bilderna sedan!
    Det såg härligt ut från er tripp till Mollösund och Smögen. Ni verkar hitta så många fina, mysiga och genuina ställen på era utflykter:) Ha en fortsatt fin helg!
    Kram

    • Home2Tiny
      Svara

      Tack söta du. Bohuslän är helt ljuvligt, hoppas på att vi snart kan åka dit igen. Kram och ha en mysig dag. Tina

  • Ulrica
    Svara

    Men riktigt ”håll käften gott” som min kära svägerska brukar säga när smaklökarna dansar rock’n roll 👍🏻👍🏻 Denna ska jag prova omedelbart! Ha en fin sensommar fredag.

    • Home2Tiny
      Svara

      Ha, ha “Håll käften gott” den var för himla bra…. Hoppas du gillade chokladterrinen lika mycket som killarna gör här hemma. Kram och ha en härlig dag. Tina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.