Bita ihop eller bryta ihop????

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Det var ett klokt beslut att ta sig hemifrån igår…..

Bara att andas frisk luft, gjorde att det där trycket över bröstet jag haft nu i över två dygn lättade en smula…

Men visst känslorna går som i en berg och dalbana.
Helt plötsligt när vi stod i en butik började tårarna trilla, kan inte förklara varför men förmodligen har även jag nått gränsen….

Jag vet att jag är stark, jag vet att jag en envis kvinna och jag vet att jag har ett jädrans anamma, men just nu känner jag mig liten.

Helst skulle jag vilja krypa upp i någons knä, bli smekt över håret medans jag hör viskningen av orden
-Allt kommer att bli bra……

Tyvärr har vi inte de bästa erfarenheterna med oss från branden vi själva hade för tre år sedan.

Det som bara skulle ta några månader att fixa – drogs ut på i evigheter och det var väl egentligen först nu för några månader sen som vi äntligen kunde andas ut….

Nu orkar jag inte tänka så långt, vi tar en dag i taget….och samtidigt ber jag en stilla bön om att den här totala stressen inte gör att jag får ett MS-skov, det hade verkligen inneburit den totala katastrofen för mig.

Men det får väl helt enkelt vara såhär ett tag.

Låta känslorna komma och gå, känna mig liten i ena sekunden och kavla upp ärmarna och gå vidare i nästa…..

Så du får ha lite överseende med mig….att jag kan verka lite…. vad ska jag säga..labil…är det rätt ord???

Helst skulle jag bara vilja stänga dörren och åka ifrån hela skiten….men nu ska saker och ting organiseras, frågetecken ska rätas ut och typ en miljon samtal ska ringas…..

Så det är väl bara hantera känslorna och bita ihop…..

Vit linnepyjamas från H&M hittar du HÄR
Och i antracitgrå HÄR

Vet du….just nu har jag bara en önskan i hela världen….

Låt oss få lite lugn och ro några år framöver….det räcker nu känns det som….

Ta hand om er vänner!

Kramisar
T

Showing 26 comments
 • Ann-Britt Josefsson
  Svara

  Ja, du Tina! Bita ihop eller bryta ihop? Jag känner starkt att det är ett måste att få göra både och! Och känner jag er rätt så är det just tack vare det som ni klarat många tuffa motgångar genom livet på ett starkt sätt som faktiskt imponerar på mig. Att bita ihop rejält, inte låta sig knäckas av tuffa sjukdomar utan kämpa vidare med en stor dos jävlar-anamma-här-ska-inget-stoppa-oss-leva-livet-fullt-ut!!! Samtidigt som ni tillåter er att bryta ihop ibland, gråta ut, trösta och våga vara öppna med att nu är det faktiskt lite extra jobbigt. Sedan är det klart inte alltid lätt att hålla balansen vissa perioder i livet som innebär extra stora påfrestningar. När bägaren rinner över åt fel håll lite för länge. Men, som du själv skriver, att bara försöka ta sig från eländet, om så än för en kort stund, kan räcka långt för att hämta kraft och återhämtning. Havet, naturen, skogen kan ge så mycket lugnande läkning.

  Jag önskar att tiden går väldans fort tills ni stärkta har detta så långt bakom er så att det inte längre syns i backspegeln! Var rädda om er!
  Ännu fler styrkekramar//Ann-Britt

  • Home2Tiny
   Svara

   Tusen tack Ann-Britt för din pepp och dina värmande ord. Som du skriver kommer vi klara även detta, men just nu är min högsta önskan att bara få lite lugn och ro…inte hela tiden kämpa, är så galet trött på det. Önskar dig en härlig dag i höstsolen. Kram Tina

   • Ann-Britt Josefsson
    Svara

    Har själv varit sjukskriven hela sommaren efter att kroppen signalerade stopp o belägg då jag envist knetade på och missade lyssna på mig själv lite för länge! Så fortsätt vara lyhörda o rädda om er! Nu njuter vi av en underbart härlig höstdag! Kramisar

    • Home2Tiny
     Svara

     Det där känner jag väl igen… Hoppas du mår bättre nu vännen och lyssnar på signalerna i tid… Svårt men så värt det…. Ha nu en härlig dag i höstsolen, själv måste jag göra som jag skriver….lyssna på kroppen. Kram Tina

 • Svara

  Det kommer bli bra vännen, kommer nog ta lite tid, men sedan är det över och ni kan fokusera på annat.
  Jag lider otroligt mycket med er, och hoppas så mycket att detta går snabbt och smidigt att fixa så ni kan leva ert vanliga mysiga liv igen. Förstår att allt känns upp och ner.
  Men snart vänder det.
  Kram kram

  • Home2Tiny
   Svara

   Min fina vän. Tack för all kärlek och pepp, det betyder så mycket i den här soppan. Jag måste också tro att det vänder snart annars går jag nog under….. Stor varm kram till dig och ha en härlig dag. Tina

 • Karin
  Svara

  Skickar en stor, stor kram till dig. Livet är konstigt, en gång räcker liksom. Känner igen mig, när endast lugn och ro önskas. Inte fler stressande saker som följer på varandra. Har själv haft det så under några år. Kram

  • Home2Tiny
   Svara

   Ja nu skulle jag vilja trycka på en pausknapp och bara få det där lugnet….men vi kavlar upp ärmarna och kör på….. Tror ändå att där framme väntar något bra…. Tack snälla Karin för dina ord, de värmer ska du veta. Stor kram till dig. Tina

 • Helene
  Svara

  Fina du- önskar så att jag kunnat ge dej en bamsekram just nu & du ska se att det löser sig även om det tyvärr kommer ta lite tid. Sen är det inte rättvist eller kul på något vis att ni blev drabbade igen. Ta du den tid du behöver i att känna såhär så kommer du igen när du är redo igen. Det är bara mänskligt. Klart vi har förståelse – vi finns här& stöttar. Stor varm kram till er allihopa& en extra till dej

  • Home2Tiny
   Svara

   Du ger så mycket pepp och kärlek vännen som ger mer styrka och energi…betyder så mycket ska du veta. Ha nu en fantastiskt fin dag och hoppas höstsolen skiner på dig vännen. Stor varm kram. Tina

 • Gabriella
  Svara

  Fy alltså! Lider så oerhört mycket med er!
  När ni liksom redan har det nog, kämpar med sjukdomar och allt vad det innebär… Fruktansvärt att det skulle drabba just er<3
  Kämpar själv järnet just nu med sjukvården, myndigheter och alla långa väntetider. Förstår verkligen den känslan av att "Bita ihop eller bryta ihop". Hua.
  Varmaste kramarna och styrka

  • Home2Tiny
   Svara

   Fina Gabriella…. Ja just nu är gränsen bra nära, men vi biter ihop tillsammans och fixar detta med… Tack för all kärlek och pepp som betyder mer än du kan ana. Skickar en varm och omfamnande kram och hoppas du har bra dagar. Ta hand om dig vännen. Tina

 • Maria
  Svara

  Du verkar vara en fantastisk fin människa.Önskar dig och din man allt gott här i världen.Tack för att du håller oss läsare uppdaterade fast du har det jobbigt just nu.Många styrkekramarfrån mig.

  • Sandra
   Svara

   Jag håller med dig du är stark och har ett jädrans anamma annars skulle du inte ha styrkan att visa dig liten.
   Tina allt kanske inte blir som du tänkt men det kommer bli bra. Stor kram från mig 🙏

   • Home2Tiny
    Svara

    Tusen tack Sandra, dina ord lägger sig som varm bomull i magen, de behövde jag… Skickar en stor varm kram och hoppas du får en härlig fredag. Tina

  • Home2Tiny
   Svara

   Men Maria, tusen tack, blir så rörd av dina ord och glad. Du och alla andra läsare ger mig styrka med all er pepp och kärlek, det betyder otroligt mycket ska du veta både i med och motgång…. Ha nu en härlig fredag och stor, stor kram till dig. Tina

 • inger
  Svara

  Fina fina Tina. Jag lider verkligen med er. Såå orättvist. Och….Varför ska man själv behöva ta tag i allt när man är så oskyldigt drabbad. Men det är väl så det har blivit. Det är alltid offret som får mest “skit”. Lätt att säga ..Men försök ta det lugnt. Du verkar ju ha en fantastisk och underbar man. Kraaaam Inger

  • Home2Tiny
   Svara

   Ja du Inger, du har så otroligt rätt i det du skriver…har redan fått några bryt och fler lär det bli…. Vi kommer klara detta med…men fy tusan så trött jag är…. Stor varm kram till dig från oss. Tina och Mr C

 • Solveig
  Svara

  Vilken otroligt fin blogg du har. Du skriver om ditt liv så otroligt fint att dela med sig. Bakom alla fina bilder finns det ett stort djup Branden var verkligen inte rolig med den rökutvecklingen och i den hårda vinden som låg på.Tur att det finns delbrandkår i byn. Det tar nog tid att återhämta sig efter en sådan händelse.

  • Ann-Louise
   Svara

   Jag har följt dig/er i så många år men aldrig kommenterat, tycker sååå mycket om er blogg. Skickar nu många styrkekramar till er nu i allt elände som åter drabbar er.
   Ta hand om er💕

   • Home2Tiny
    Svara

    Hej Ann-Louise och tusen tack för dina ord. Blir så otroligt glad att du skriver här, för du ska veta att det betyder otroligt mycket. Ha nu en härlig höstdag och hoppas solen skiner på dig. Kram Tina

  • Home2Tiny
   Svara

   Tusen tack fina Solvieg. Tolkar jag dig rätt när jag tror att du bor här i Harplinge??? Det var verkligen några fasansfulla timmar och nu väntar allt krångel efteråt….men en sak i taget. Blir så glad att du skriver några rader och dina ord värmer otroligt mycket. Ha nu en härlig fredag, solen skiner på oss så det blir en ljuvlig höstdag… Stor varm kram. Tina

 • Monica
  Svara

  Måste skicka en kommentar till dig för första gången. Har följt dig ett bra tag. Tycker så mycket om din ärlighet. Tänker på er o skickar massor med varma kramar o tankar .💕

  • Home2Tiny
   Svara

   Tusen tack Monica. Dina ord betyder så mycket för mig och jag blir så otroligt glad. Ha nu den bästa fredagen. Stor varm kram till dig från mig. Tina

 • Razzy
  Svara

  Man behöver inte alltid vara den starka utan man behöver att få bryta ihop för att släppa ut alla känslor, på så sätt orkar man igenom svårigheter. Skickar med massor av tröst, stötte och styrkekramar och massor av kärlek från skärgårdsön.

  • Home2Tiny
   Svara

   Ja jag måste lära mig det….har en tendens att bara köra på och sen kommer alla känslor på en och samma gång. Tack för all kärlek och pepp. Du är fantastisk vännen. Största kramen till dig. Tina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.