Julens gulligaste kladdkaka med smak av pepparkaka och ett täcke av tryffel

Bakar gör jag mycket till jul…..

Dels för att jag tycker det är så otroligt roligt, sen blir jag alltid typ utnämnd till världens bästa mamma och det gillas såklart.

Något som extra festligt är att twista till kakor jag redan bakat hur många gånger som helst…

Kladdkaka är ju helt klart en sådan kaka, den kan man förändra i all oändlighet.

Den här gången smaksatte jag kladdkakan med pepparkakskulor, sen fick den ett tryffeltäcke och till slut dekorerade jag den som renen Rudolf.
Hur söt på en skala liksom

Plättlätt att göra och jag kan tänka mig att har man små barn eller barnbarn kommer de att älska att vara med och pyssla.

TIPS

Istället för cocktailbär kan du använda en halv jordgubbe, ett hallon eller något annat rött bär.

Pepparkakskulorna ger både smak och ett härligt crunch, går såklart att utesluta.

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

KLADDKAKA MED SMAK AV PEPPARKAKA OCH TRYFFELTÄCKE
Ingredienser
150 g smör
3 dl socker
2 dl mjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
1 påse pepparkakskulor från Göteborgskex (hittade dem på Maxi)
Kakao till att bröa formen

Tryffel
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör

Dekoration
Salta pinnar
Vita chokladknappar
Smält Choklad
Cocktailbär

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Smöra och bröa formen med kakao
Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke
Häll i smöret och rör om
Rör ner ett ägg i taget och rör om väl
Häll i chokladkulorna i smeten och rör om
Häll smeten i kakformen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter beroende på ugnsvärme (kakan ska vara kladdig)
Låt svalna
Hacka chokladen till tryffeln och lägg i en skål.
Hetta upp vispgrädde och honung
Ta av från plattan precis när det börjar att koka.
Häll över chokladen.
Rör tills chokladen har smält
Rör ner smöret lite i taget och rör om väl så allt smör smälter.
Låt sedan tryffeln svalna i rumstemperatur

Bred ut tryffeln över kladdkakan
Skär kladdkakan i “tårtbitar”
Dela salta pinnar och sätt som horn
Lägg två vita chokladknappar som ögon
Ta lite av tryffeln och klicka på de vita chokladknapparna så de liknar ögon
Tryck dit ett cocktailbär som näsa

Serveras som den är eller med lättvispad grädde

NJUUUUUUUT!!!!!!!!!!!!

Visst är de bara så himla söta….

Vi hade en så himla mysig dag och kväll igår….men idag är det pay-back-time….tyvärr…
Så det blir en lugn dag på soffan och kurera en kropp som inte är på sitt bästa humör.

Ha en finfin dag och glöm inte fika för jösse namn vänner!

Kramisar
T

Showing 6 comments
  • Kate
    Svara

    Men så söta renar, och säkerligen goda!! Vad härligt att Ni fick en sån fin dag med mamsen, men det f*n att det ska behöva betalas tillbaka idag…
    Skön söndagskväll till Dig, kraaam Kate

    • Home2Tiny
      Svara

      Tack vännen. Ja det är trist med de där dagarna, men jag har lärt mig att leva med det och planerar alltid efter det. Stor kram. Tina

  • inger
    Svara

    Gud så gott. Detta kommer barnbarnen att gilla. Så det blir till att baka igen
    Dina recept är ju fantastiskatt. Kraaaam Inger

    • Home2Tiny
      Svara

      Tusen tack Inger, så himla glad du gör mig. Kan tänka mig att det här är ett perfekt pyssel för barnbarnen. Ha nu den bästa dagen. Kram Tina

  • Mamma c
    Svara

    Så fina att man knappt skulle vilja sätta tänderna i dem.
    Man kanske kan krossa pepparkakor i smeten istället? För här finns inte dessa pepparkakskulor som du har haft.
    Ha en fin söndag och tack för receptet.
    Kram Carin

    • Home2Tiny
      Svara

      Nästan lite så…. Absolut att du kan göra det…helt perfekt att krossa pepparkakor istället. Ha en mysig och fin dag vännen. Kram Tina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.