Saffransostkaka – socker och glutenfri

Så, så god…..

är den här saffransostkakan som dessutom är helt socker och glutenfri.

Blev så sugen på ostkaka för någon dag sedan och vevade ihop en lite snabbt och lätt.

För att jula till den en smula slängde jag dessutom ner ett paket saffran och jisses så gott det blev.

Såklart måste jag ha ett fluffigt berg av vispgrädde och sockerfri jordgubbssylt till, sen var jag i heaven…..

TIPS

Gillar du inte saffran, skippa den, ostkakan blir lika god ändå…

Jag tog kanske lite för stor form….. för den blev en smula tunn, men å andra sidan är ostkakan rätt mäktig så det behövs inga stora bitar.

………………………………………………………………………………………………………..

SAFFRANSOSTKAKA GLUTEN OCH SOCKERFRI
Ingredienser
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 msk Ica sötströ
1 pkt saffran
1/2 dl mandel
2 st bittermandel
250 g Keso

Mandelspån

Så här gör jag
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa ihop ägg, mjölk, vispgrädde, mandelmjöl, vaniljextrakt, Ica sötströ och saffran till en jämn smet
Grovhacka mandeln och blanda ner dem och keson i smeten
Riv ner bittermandlarna och rör om

Lägg en klick smör i en ugnsfast form och låt det smälta i ugnen
Ta ut formen när smöret smält och häll i smeten

Gräddas mitt i ugnen i cirka 10 minuter

Sänk värmen till 175 grader och grädda kakan ytterligare 10 minuter

Ta ut och låt kakan svalna, gärna några timmar i kylen så den hinner sätta sig

Serveras med vispad grädde, rostade mandelspån och sockerfri sylt

NJUUUUUUT!!!!!!

Alla fyra här hemma tyckte den var så god och i vanlig ordning tog det inte många timmar innan hela ostkakan var försvunnen.

Fredag och i helgen blir det lugnt. Vi ska fira advent, mysa tillsammans och njuta av livets goda.

Vad ska du hitta på????

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

Showing 2 comments
  • Monika
    Svara

    Åh, älskar ostkaka (vanlig) och även saffran och Keso så denna LCHFvariant måste bli toppen. En liten undran bara, jag vill ju ha min ostkaka varm/ljummen så den iskalla grädden smälter lite. Tror du den går att värma lite efter den stabiliserat sig i kylen eller tror du den blir torr och tråkig då? Tyckte förresten jättemycket om din risalamalta med Keso som du tipsade om förra året.
    Adventskramar från Monika

    • Home2Tiny
      Svara

      Hej Monika. Samma här älskar ostkaka…. Absolut att du kan värma på den lite eller så låter du den bara svalna något ute när du gjort den och äter den ljummen. Så himla glad jag blir att du gillar min ris a la malta. Ha nu en mysig dag. Kram Tina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.