Gör dina egna chokladpraliner med fyllning, en njutning för alla sinnen

Hur är det vänner????

Har du en julpuls lika hög som Eiffeltornet eller är den cool lugn som tjuren Ferdinands???

Själv har jag koll på det mesta och njuter mest av allt det julfina runt omkring mig.
Ska i och för sig göra lite mer julgodis, baka killarnas måste-ha-till-jul-kakor och rulla några köttbullar.
Men det är sådant där roligt bara….

Och på tal om julgodis så har jag bara sådär av en händelse ett tokbra och gott recept på dina egna chokladpraliner.

Fick den här idén när jag rensade frysen och hittade isformen…..

Den måste ju vara den ultimata formen att göra egna praliner i var min tanke….sagt och gjort….

Och visst blev de bara perfekta små mumsbitar….. ser både lyxiga och nästan köpta ut…..

Gillar i och för sig när man ser att de är hemmagjorda så lite skavanker får det allt vara….

Jag använde mig av två fyllningar.

En med hackade hasselnötter, mandel och lite flingsalt och en med en jordnötssmörtryffel….alltså dra mig baklänges så goda de blev…..

Och japp de är plättlätta att göra och jag lovar att du slipper ha choklad över hela dig och köket….
Eller det kanske bara är jag som lyckas med det annars, ha, ha…..

2 SORTERS CHOKLADPRALINER
Ingredienser
Ca 150 g mörk choklad
Ca 50 g vit choklad att ringla över pralinerna….

Nötfyllning
Ca 50 g blandade rostade hasselnötter och mandel
Flingsalt

Jordnötssmörtryffel
2 msk jordnötssmör (crunchy)
1 msk kokosolja
1/2 msk honung
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 msk vispgrädde
1 msk grovhackade salta jordnötter

Så här gör jag
Grovhacka den mörka chokladen
Smält den i mikron eller över ett vattenbad
Häll i lite choklad på botten av isformen
ställ in i frysen

Nötfyllningen
Rosta hasselnötterna och mandeln i ugnen i ca 6-7 minuter i 200 grader. Håll koll så att de inte bränns
Gnugga av skalet på hasselnötterna, jag brukar använda en handduk
Låt nötterna och mandeln svalna
Grovhacka dem och blanda ner lite flingsalt
Häll nötblandningen över den stelnade chokladen
Och häll över smält mörk choklad
Skaka formen lite så allt blir jämnt
Ställ in i frysen

Jordnötssmörtryffel
Lägg jordnötssmör, honung och kokosolja i en skål
Kör i mikron i en minut och rör om väl
Blanda ner vispgrädden och vaniljextrakt
Rör om väl
Häll över jordnötssmörtryffeln över den stelnade chokladen
Strössla över några grovhackade jordnötter
Häll över smält mörk choklad
Skaka formen lite så allt blir jämnt
Ställ in i frysen

Tryck ut pralinerna
Smält den vita chokladen och ringla över pralinerna

NJUUUUUUT!!!!!

……………………………………………………………………………………………………………………

Detta är magiskt gott och inget vitt socker alls……en njutning för alla sinnen…..

Ha nu en förträfflig dag vänner!

Kramisar
T

Showing 8 comments
  • Karin
    Svara

    Wow, låter ju helt fantastiskt gott! Härligt med inget extra socker, tycker mycket är alldeles för sött. Det här måste jag testa. Lossar de enkelt från formen? Så fantastiskt fina bilder!!!

    • Home2Tiny
      Svara

      De är så himla goda och japp de lossnar lätt bara vrid lite på formen och sen banka ut dem mot ett bord. Kram och ha en mysig Lucia. Tina

  • Eva Ericsson
    Svara

    Detta måste testas👍🏼🤗

    • Home2Tiny
      Svara

      Gör det, de är verkligen magiskt goda. Här hemma försvinner de i en rasande fart och jag får göra min tredje omgång på mindre än en vecka, ha, ha. Stor kram och ha en fin Lucia. Tina

  • Villa Ryttarängen
    Svara

    Vilken toppen idé. Såklart man ska använda isformarna… Kraaaam Pia

    • Home2Tiny
      Svara

      Det är verkligen så himla smart, sen blir de magiskt goda med. Kram Tina

  • Ann-Britt Josefsson
    Svara

    Åhhh, vad fina de blev och det låter ju supergott med! Måste jag testa i helgen! Tack för tips och inspiration
    Kramisar//Ann-Britt

    • Home2Tiny
      Svara

      Vad glad jag blir Ann-Britt. Själv ska jag göra min tredje omgång av praliner idag. De försvinner i en rasande fart. Hela familjen älskar dem….jag som trodde jag skulle få ha dem för mig själv, he, he. Stor kram och ha en mysig Lucia. Tina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.