Mjölkchokladtårta med smak av apelsin

En av favorittårtorna

Och du har fått receptet en gång för typ sju år sedan, men eftersom många nya läsare har trillat in sen dess, så tänkte jag att det var dags igen.
Tack också till Sandra som påminde mig.

Den här mjölkchokladtårtan med smak av apelsin är verkligen barnsligt enkel att baka och det bästa av allt du kan göra den flera dagar i förväg, eftersom den ska stå i frysen.

En liten varning bara – smaka i.n.t.e på smeten – risken är att  du då inte kan sluta och det blir liksom ingen tårta, ha, ha.

Den här tårtan är inte sockerfri, men glutenfri (för där är väl ingen gluten i Marabou mjölkchoklad??)

Prova vetja!

TIPS

Apelsinskalet i kakan kan uteslutas om du inte gillar det

Du kan också använda någon annan choklad, men här gillar killarna mjölkchoklad bäst

…………………………………………………………………………………………………….

MJÖLKCHOKLADTÅRTA MED SMAK AV APELSIN
Ingredienser
Botten
400 g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av en ekologisk apelsin (kan uteslutas)

Fyllning
5 dl vispgrädde
3oo g Marabou mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering
Romerska bågar
Physalis

Så här gör jag

Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassan
Vispa upp äggvitorna lite lätt
Rör ner mandelmassan i äggvitorna tillsammans med övriga ingredienser till bottnen
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, håll koll på att den inte bränns
Låt kakan kallna

Vispa grädden
Dela chokladen i bitar och smält den (jag gör det i mikron)
Låt chokladen svalna något
Rör ner en äggula i taget i chokladen och rör om ordentligt
Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten och rör om till en jämn smet
Vänd ner resten av grädden och rör om till en jämn smet
Häll smeten över kakan i formen
Frys i minst 4 timmar
Låt tårtan stå framme ca 20 minuter före servering
Garnera med romerska bågar och physalis

NJUUUUUT!!!!

………………………………………………………………………………………

Idag blir det en lugn dag i soffan för att kurera mig

Vad har du för planer?

Ha en finfin dag vänner!

Kramisar
T

Showing 2 comments
  • Monika
    Svara

    Idag har vi ätit din kyckling med smashad blomkål. Vi tog kycklinlårfile då vi aldrig köper kycklingbröstfile för vi tycker att det är både smaklöst och torrt. En del invänder då att det går att krydda upp men det går inte att få smak på själva köttet då det i grunden är så smaklöst. Rätten blev supergod, framförallt blomkålen. Den kommer vi att servera till annat än kyckling. Rätten blev tyvärr inte så lättlagad om vi gjorde som du skrev i “så gör jag”. Det är sååååå jobbigt att klä en ugnsplåt med en bakplåt, tungt att bocka runt hahaha!

    • Home2Tiny
      Svara

      Ha, ha nämen använder verkligen inte ni bakplåt….. Vad glad jag blir att rätten uppskattades, nytt recept på onsdag. Ha en härlig start på veckan. Kram Tina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.