Home LCHFRecept på Ugnsrostad sparris med fetaost lchf

Recept på Ugnsrostad sparris med fetaost lchf

by Home2Tiny
Recept på Ugnsrostad sparris med fetaost lchf
Jag gillar när det är enkelt, enkelt och väldans gott
Och det är precis vad den här rätten är, rostad sparris med fetaost. Jag gör den ofta, speciellt nu under de här årstiderna, det är liksom en speciell vår och sommarfeeling över smakerna och så är den ett perfekt tillbehör till allt grillat som det kommer att brassas på en hel del framöver. Men den passar också suveränt på en buffé, vilket många ska ha nu framöver, både konfirmation och student är på gång och när det är många hungriga gäster som väntar, är just buffé bland det bästa att servera.
Den är också bra att ha på lut en varm sommardag, då när jag inte vill stå vid spisen under en längre stund utan vill att lunchen ska gå snabbt att tillaga.
Då serverar jag de rostade sparrisarna med fetaost tillsammans med kallrökt lax, hur gott som helst och för mig riktig sommarmat.

………………………………………………………………………………………………………………………….

Recept på Ugnsrostad sparris med fetaost lchf

UGNSROSTAD SPARRIS MED FETAOST

Print
Serves: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 500 g sparris
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olja och kryddor från en burk soltorkade tomater eller enbart olivolja
  • 1/2 dl mandelspån

Instructions

Sätt ugnen på 250 grader
Bryt av nedersta delen på sparrisen
Lägg sparrisen i en ugnssäker form
Ringla över oljan
Smula över fetaosten och strö över mandelspånen
Gratinera sparrisen högt upp i ugnen i ca 7-8 minuter

Notes

Om du som jag ofta använder soltorkade tomater i din matlagning är ett tips att inte slänga oljan som blir över. Jag sparar den alltid i en annan burk och använder den till marinader, dressingar och som i det här receptet som smaksättning på sparrisen. Har du ingen sådan olja hemma går det såklart lika bra att använda vanlig olivolja och varför inte blanda upp den med lite vitlök och kryddor. Det här är enkel sommarmat när den är som allra bäst, testa vetja!

 

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Nu ska jag surfa runt och försöka bli något klokare på det här med trägolv vs parkettgolv, ska jag äntligen få mina vita golv här uppe på ovanvåningen tro…….

Ha en fantastisk dag vänner!
Kramisar
T

You may also like

8 comments

Mamma C 27 april, 2016 - 07:23

Så busenkelt men va gott det ser ut. Har en knippa sparris i kylen. Så det här ska testas med en gång. Bra tips med att inte slänga oljan från tomaterna.
Kram mamma c

Reply
Mamma C 27 april, 2016 - 07:23

Så busenkelt men va gott det ser ut. Har en knippa sparris i kylen. Så det här ska testas med en gång. Bra tips med att inte slänga oljan från tomaterna.
Kram mamma c

Reply
Fru Eriksson 27 april, 2016 - 07:23

Gottit & tallriksbilden är ljuvlig 💕 ….
/Kram pårej!

Reply
House and Garden by Bia 27 april, 2016 - 08:29

Mums, vi har precis köpt grön sparris…detta skall prövas i helgen ;))
Ha en fin dag !!
Kramisar

Reply
Maria Kontorsråttan 27 april, 2016 - 08:41

Älskar sparris så tusen tack för tipset!
Kram
Maria

Reply
Hem ljuva hem 27 april, 2016 - 16:21

Åhh så gott! Vi har ju egen sparris snart så detta kommer jag att testa. kanske inte till studenten för min lilla student gillar inte sparris. Kraaam Pia

Reply
Biggeros 27 april, 2016 - 17:35

Så gott och enkelt!! Det receptet ska testas till grillat. Det kommer bli toppenmat till studenten. Mina barns studenter är redan avverkade. Två år efter varann. Ha det bra:))

Reply
anettan 27 april, 2016 - 20:02

Mmmmm enkelt och gott, det är min melodi det. Kram Anette

Reply

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate »