Den är också bra att ha på lut en varm sommardag, då när jag inte vill stå vid spisen under en längre stund utan vill att lunchen ska gå snabbt att tillaga.

………………………………………………………………………………………………………………………….
Sätt ugnen på 250 grader Om du som jag ofta använder soltorkade tomater i din matlagning är ett tips att inte slänga oljan som blir över.
Jag sparar den alltid i en annan burk och använder den till marinader, dressingar och som i det här receptet som smaksättning på sparrisen.
Har du ingen sådan olja hemma går det såklart lika bra att använda vanlig olivolja och varför inte blanda upp den med lite vitlök och kryddor.
Det här är enkel sommarmat när den är som allra bäst, testa vetja!
Ingredients
Instructions
Bryt av nedersta delen på sparrisen
Lägg sparrisen i en ugnssäker form
Ringla över oljan
Smula över fetaosten och strö över mandelspånen
Gratinera sparrisen högt upp i ugnen i ca 7-8 minuterNotes


Nu ska jag surfa runt och försöka bli något klokare på det här med trägolv vs parkettgolv, ska jag äntligen få mina vita golv här uppe på ovanvåningen tro…….
Ha en fantastisk dag vänner!
Kramisar
T

8 comments
Så busenkelt men va gott det ser ut. Har en knippa sparris i kylen. Så det här ska testas med en gång. Bra tips med att inte slänga oljan från tomaterna.
Kram mamma c
Så busenkelt men va gott det ser ut. Har en knippa sparris i kylen. Så det här ska testas med en gång. Bra tips med att inte slänga oljan från tomaterna.
Kram mamma c
Gottit & tallriksbilden är ljuvlig 💕 ….
/Kram pårej!
Mums, vi har precis köpt grön sparris…detta skall prövas i helgen ;))
Ha en fin dag !!
Kramisar
Älskar sparris så tusen tack för tipset!
Kram
Maria
Åhh så gott! Vi har ju egen sparris snart så detta kommer jag att testa. kanske inte till studenten för min lilla student gillar inte sparris. Kraaam Pia
Så gott och enkelt!! Det receptet ska testas till grillat. Det kommer bli toppenmat till studenten. Mina barns studenter är redan avverkade. Två år efter varann. Ha det bra:))
Mmmmm enkelt och gott, det är min melodi det. Kram Anette