Mitt klädkonto

av Home2Tiny
Många frågor fick jag och det är så roligt att sammanställa svaren,
men så fanns det några frågor som fick mig att att haja till och tänka ett extra varv. Bland annat ställdes frågan: Hur mycket pengar jag lägger på kläder varje månad då du “alltid är så galet snyggt klädd” och om intresset för kläder alltid har funnits. En riktigt bra fråga tycker jag, inte för att jag kan tala om exakt hur mycket pengar jag lägger varje månad på kläder för det vet jag faktiskt inte men jag kan tala om att det inte är så mycket som det kanske upplevs som. Jag har nämligen mina knep som gör att klädkontot inte behöver bli så stort.
1. Spara, tråkigt men är alltid det bästa. Jag har ett speciellt klädkonto där jag för över lite pengar varje månad och som jag sen använder när de stora reorna börjar. Jag kan då shoppa märkeskläder som annars inte min klädbudget håller för (eller om man vill till exempel shoppa en MK väska när man är i London)
2. Kombinera gammalt med nytt. Här är nog det som jag är bäst på (får man säga så själv) att matcha det jag redan har i garderoben med något nytt. Som till exempel min dagens som ni ser på bilderna. Vem kan ana att skinnjackan säkert är 4 år gammal och linnet jag har under är minst 5-6 år gammalt (nej, jag skojar inte), allt behöver inte vara dagens datum på, matchar man det bara rätt som till exempel  med en ny skön sweatshirt från HM, endast 199 kronor så upplevs helheten som en ny tuff outfit. Det gäller bara att se möjligheterna med de kläderna man redan har i sin garderob och inte vara rädd för att kombinera färger, material och mönster.
3. Nosa upp reor, använd kuponger och handla på outlet. Varför inte liksom. Jag handlar mycket kläder på det här sättet (mina vänner kallar mig ofta för queen of rea) och skäms inte ett dugg för det, tvärtom är det nästan en sport för mig. Älskar att göra fynd, men jag tänker alltid en extra gång, är det här något jag verkligen vill ha och kommer jag att använda det. Billigt får aldrig hänga oanvänt för då blir det genast dyrt……..
4. Trender är kul att följa men de kläderna handlar jag alltid på de stora kedjorna. Plagg som jag vet bara kommer användas någon säsong lägger jag inga stora pengar på.
5. Använd accessoarer. Även en “gammal trasa” kan få ett nytt liv om du kombinera den med en ny sjal, ett trendigt smycke eller ett fräckt skärp. Det här gör jag ofta och accessoarer hittar jag ofta i en reahörna.
Gamla beprövade knep men som alltid funkar. Har man som jag ett stort klädintresse gäller det att vara lite finurlig och uppfinningsrik för någon flickan med guldbyxorna är jag definitivt inte. Ser man bara sina gamla kläder på ett nytt sätt, hittar de rätta fynden och vågar kombinera så behöver inte klädkontot bli en jättepost i din månadsbudget.
Ha en härlig höstdag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

53 kommentarer

Jennica... 25 september, 2013 - 08:48

Vad skönt att höra! För min månadsbudget är väldigt tajt, och det är klart att jag avundas alla som kan lägga "en massa" kläder på shopping! 🙂 Du är verkligen en mästare på att sätta ihop fina outfits och jag "suger i mig" alla råd du ger!
Tack för att du är så ärlig.
Kram!

Svar
pilotfrun 25 september, 2013 - 08:49

Supersnygg är som alltid!
Kram och ha en fin dag!
//Rebecca
http://pilotfrun.se

Svar
hemma hos lilla mej 25 september, 2013 - 09:00

Tack för goda råd och tips .Kanon snygg som alltid ! Önskar dej en skön lill-lördag fina du .Kram Rita

Svar
Malin 25 september, 2013 - 09:12

Vilka bra tips! Jag är nämligen i rensartagen, men ska faktiskt tänka till lite innan jag "hivar" allt :-).

Kram Malin

Svar
Bara MammaMilla 25 september, 2013 - 09:42

Snygg outfit som alltid! Många bra tips! Ha en fin dag! Kram Camilla

Svar
Kicki 25 september, 2013 - 09:47

Att ha ett speciellt klädkonto vore inte dumt…och du har rätt, vissa kläder kan komma till användning även om de är gamla och en del moden kommer ju igen!

Svar
Villa Ell 25 september, 2013 - 09:55

Klart man får säga så, vad man är bäst på!
Då är vi två "queen of rea" 😉 Jag lägger heller inte för mycket pengar på "dagens trender" jag både rensar och sparar, och tänker att kanske någon gång kan jag blanda ihop med något annat! Jag har två (tycker jag) jättefina klänningar från tiden jag bodde i Chicago… jag har inte använt dom på ca 10 år men jag har heller inte mage att göra mig av med dom… dom är enkla klänningar så man vet aldrig

Kramar Sandra

Svar
Bodil Brink Morse 25 september, 2013 - 10:27

Vad kul att du delar med dig av hur du gör och det är ju himla smart.
Jag försöker också använda äldre kläder genom att sätta ihop det med nåt annat eller nåt nytt. Kul att fynda är det, jag håller med och jakten på det är ju så himla roligt.
Ha en fin dag!
Kram Bodil.

Svar
Hemma på Sjuan 25 september, 2013 - 10:36

Tackar för tipsen! Smart tjej du 😉 Jag märker att jag är ganska bekväm av mig och tror inte på gammalt… Har precis skickat flera säckar till Erikshjälpen med en hel del kläder som knappt är använda. Men jag ska nog tänka om 🙂
Snygg är du som vanligt, kram Suss

Svar
Den där Victoria 25 september, 2013 - 10:40

Toppentips! Jag måste också skaffa ett klädkonto, för mitt intresse för kläder har accelerat 😉 .

Kram Victoria

Svar
Therese 25 september, 2013 - 10:42

Vilka bra knep! Ska lägga dem på minnet, för du ser som sagt alltid galet fräsch ut! KRAM

Svar
Anci 25 september, 2013 - 11:03

Roligt att läsa ! Du är så snyggt klädd på alla bilder.
Men…
Jag läste också inlägget om "den nakna sanningen" och blev så berörd av dina ord. Så mycket jobbigt du har gått igenom och dina sjukdomar. Men du känns så positiv och du verkar vara en glad och stark tjej ! Jag önskar dig allt gott ! Dina ord hjälper mig.

Stor kram
Anci

Svar
Fru Eriksson 25 september, 2013 - 12:18

Tackar så hjärtligt för dina knep 🙂
/Kram Annmi i Höstsolen

Svar
Anonym 25 september, 2013 - 12:29

Så jäkla snyggt! Himla bra knep också:)
Ha det bäst!
/Anna

Svar
Catarina Alexandersson 25 september, 2013 - 13:06

Åh, du är så fin alltid, bra knep hörrö du. Jag är likadan faktiskt, älskar reor och hittar alltid kanongrejer till vrakpriser, dessutom är jag en kupongknarkare så det skriker om det ;D

Ha en fortsatt härlig dag sköna du,
kram Catta

Svar
Helenas enkla vardag 25 september, 2013 - 13:36

Jag kör lite samma som du. Jag älskar reor och rabatter, köper sällan till fullpris om det inte är H&M förstås, men jag är nog lite dålig på att använda gammalt, men det beror nog på att jag bara har en garderob, där det inte får plats så mycket. jaa du skulle bo närmare vännen så vi kunde sitta och ta en fika ihop! Kram Helena

Svar
kavallinskan 25 september, 2013 - 13:41

Tack för jättebra tips! Att skaffa ett klädkonto är ju riktigt smart och du är alltid så himla snygg och har så fina outfits! Jag får mycket inspiration när jag kikar in hos dig!
Kram viktoria

Svar
Channal 25 september, 2013 - 13:56

Gammalt o nytt o REAOR är också mina bästa knep!

KRAMAR Anna

Svar
Nina - Glamourmamman 25 september, 2013 - 14:10

Precis samma knep som jag också har – man får inte vara oekonomisk om man ska vara en shopaholic 😉 Hoppas att solen lyser på dig idag också!

Kram Nina

Svar
Anna 25 september, 2013 - 14:21

Du har alltid snygga kläder men bra om man kan matcha gammalt och nytt 🙂
Kram

Svar
HönaPöna 25 september, 2013 - 14:27

kul att läsa ditt svar på min fråga… gillar hur du tänker! 🙂

Svar
Milla 25 september, 2013 - 14:51

Det är fantastiskt! Faktum är att jag ser att det är en hel del bloggerskor som blir rätt störda på den där frågan om klädkonto. Men inte du!! Du vänder på det och ger massor av bra tips. Tror det är supermånga av oss som slappnar av och tycker, åh så skööönt att man inte måste hänga med i att handla nytt hela tiden. För det är lite galet av det i den här cybervärlden. Jag tycker det är jättekul att se hur alla stylar, kombinerar och kommer med tips, men är ganska mätt på ohämningslösa köpbeteendet över lag. Du är en härlig, trygg person med din stil, det är just DET man kan avundas och inte prislapparna. Jag tycker alla borde mer komma ut med "nej jag har faktiskt inte råd, eller jag proriterar annat just nu", det är ju faktiskt rent mänskligt! KRAMAR Milla

Svar
Dagar av lycka 25 september, 2013 - 16:57

Finfina tips hörru! Själv är jag EXTREMT dålig på att köpa kläder till mig själv. Kan till viss del handla om att det är så fruktansvärt tråkigt mode när kläderna behöver vara i storlek 46. Det verkar som om modebranchen tycker att vi lite… hmmm… större tjejer borde klä oss i tält! Urtrist faktiskt!

Kram på dig!

/Anna

Svar
Maria 25 september, 2013 - 17:00

Som jag alltid sagt, du är en mästare på att kombinera "dyrt" med "billigt" (om man får säga så) och jag gillar att du gör det! Avskyr bloggar där man bara visar dyra plagg! Trist! Nä, det finns massa snyggt hos kedjorna också. Och precis som du säger… smart att shoppa sånt man bara använder en säsong (el i värsta fall bara en gång) där.
Bra inlägg!
Kram /Maria

Svar
anettan 25 september, 2013 - 17:11

Vilka bra tips, önskar jag var lika smart haha. Älskar att handla på rea men använder sällan de plaggen och som du skriver då är det inte billigt längre. Nä det får jag sluta med… Kram Anette

Svar
Vikeskärs hem och ting 25 september, 2013 - 17:21

Supersnyggt 🙂 Jag längtar så in i vassen nu att få komma tillbaka till min "gamla" kropp. Då blir det shoppa av igen.
Önskar din en fin kväll, Kram

Svar
Jeanette 25 september, 2013 - 17:36

Tack för användbara tips! Ska försöka ta till mig dom och tänka på i fortsättningen 😉
Kramar

Svar
Livskraft 25 september, 2013 - 17:41

Önskar att jag också var bra på att kombinera och matcha.
Massa bra tips.
Stor kram fina!

Svar
Ninelin 25 september, 2013 - 19:02

Snyggt och smart 😉

Kram N

Svar
Linnéasgoodiebag 25 september, 2013 - 19:06

Jättebra tips. Supersnygg är du också:) kram Linnéa

Svar
A House With A View 25 september, 2013 - 19:55

Ja det gäller att se möjligheterna och det är en konst som du bemästrar!! Och det är just mixen av gammalt och nytt, samt att finna det "rätta" på rean som gör det! Jättefin outfit, love It!! Och tack för en alltid fin inspo!!

Kraaaaaam aka

Svar
Bara Sara 25 september, 2013 - 19:59

Härligt att du delar med dig Tina!
Du är verkligen snyggt klädd så det var rolig läsning att få veta dina tips och trix:-)
Jag är ganska snabb på att rensa ur sånt jag inte gillar längre men jag skulle nog kunna tänka om och låta kläderna hänga kvar ett tag till – de kan komma till användning igen!
Kram Sara

Svar
Mamma C 25 september, 2013 - 20:26

Jag rensar och slänger ibland, kanske dags att tänka om och spara lite. Tack för att du delar med dig av dina tips.
Kram Mamma C

Svar
Sallys hus 25 september, 2013 - 21:20

Men himmel Tina!
jiiises vilket bra inlägg!
Nog faktiskt ett av de bästa inlägg jag någonsin läst…måste läsa en gång till.
Jag har nog aldrig köpt så mycket nya kläder som den här sommaren/hösten.
Jag håller som bäst på och rensar ur min garderob. Mest är det förstora kläder 😉 som ryker… men även en del allt för slitet och ryschpysch… Har svårt att tro att jag kommer vilja ha spetsar igen…men vem vet?? Kanske om 5 år..;)
Hur som helst så känns det som om jag håller på och bygger upp en bra bas å så kan jag sedan precis som du skriver komplettera med något litet nytt sen..
Taaaaaaaaaaaaaack för att du delar med dig!
kraaaaaaaaaaam Katarina

Svar
Tant Anna 25 september, 2013 - 22:22

Vilket vackert namn du fått Queen of REA. Själv blir jag kallad Rearåtta men det är jag ändå ganska nöjd med. Älskar att fynda och handlar nästan allt till nedsatt pris. Man får ju liksom såå mycket mer för pengarna då. Sen blir det ju en hel del handlat på jobbet också men där är det ju redan så bra priser 😉
KRAM ANNA

Svar
Fiona 26 september, 2013 - 01:26

Smart tänk! Jag har väldigt svårt för att göra mig av med kläder och accessoarer. Samlar på hög liksom. Tyvärr har jag inte så mycket utrymme som jag skulle vilja så jag hittar ibland inte allt i röran och ser heller inte alltid möjligheterna. En önskan är ju förstås en STOOOR walking closet:)
Kram

Svar
Hannis 26 september, 2013 - 01:35

Jag gillar ditt tänk! Det där med att mixa och att "gamla" kläder blir som nya ihop med detaljer som smycken och sjalar. Att det inte behöver vara dyra märken för att fixa en snygg varierad garderob!

Och man får säga att man är bäst på något=))
Det ska man göra, lyfta sig själv i det man är bra på.
Kram Hannis

Svar
Lotta 26 september, 2013 - 01:47

Fint att läsa och massor av smarta tips och råd.

Så snygg du är, som alltid!

KRAM

Svar
dianasdrömmar 26 september, 2013 - 03:52

Massa smarta tips 🙂 brukar också handla många dyrgripar på rea kramis Diana

Svar
Linda 26 september, 2013 - 05:36

Tack för tipsen. Jag är tyvärr ingen "smart" shoppare. Måste bli bättre på det.

Önskar dig en fin dag.
Kram Linda

Svar
pillan 26 september, 2013 - 05:47

Jamen du är ju verkligen något av en expert på detta område!! Det har jag blivit varse under tiden jag följt dej, hejja! Tyvärr är jag inte alls av samma sort…. Jag sparar absolut godbitar i garderoben och har flera fina klänningar t.om efter min mamma som jag använder och får mycket cred för men jag når inte upp till din nivå 😉

Kramis P

Svar
kakaobonan67 26 september, 2013 - 07:02

Många bra tips där! Jag är matchar också gammalt med nytt. Nu när vi var i Turkiet hade jag en klänning med mig som nog är 10-12 år men den funkar fortfarande.
Snygg som attan är du som alltid!
Kram Pia

Svar
Le petit jardin 26 september, 2013 - 07:08

Good thinking!! va bra att blanda gammalt med nytt, outfiten blir ju oändlig – skönt att få sköna tips från en skön böna

kram Kajsa

Svar
Fina Frun 26 september, 2013 - 07:31

Riktiga toppentips!

Svar
Eva 26 september, 2013 - 08:11

Håller med dig du har såå rätt 🙂 ha en skön dag kramen

Svar
Eva 26 september, 2013 - 08:11

Håller med dig du har såå rätt 🙂 ha en skön dag kramen

Svar
Anonym 26 september, 2013 - 12:53

Jag är nog lite som du det gäller att se möjligheterna. Både vad det gäller det som finns sedan tidigare med om det så är nytt eller som jag i sommar hittat på Bikupan second hand i Varberg. Sen kommer erbjudande om procent på valfritt plagg. Sen bor jag på bra avstånd till Gällstad och dess omnejd. Var på vagabonds outlet i går i Gällstad , jag vill ha skinn och hitta bots till mycket bra pris ca 40 procent mot butik eller web. Min syster fick ursäkta sig då jag var med henne och köpte present till en väninna till henne. Väninnan blev bestört hon sa vi skulle ju inte köpa så dyra presenter till varandra har vi ju bestämt. Min syster fick ursäkta sig jag har varit med min syster och fyndat , den kostar inte så mycket. Lite roligt faktiskt då har man lyckas. Smycken och sjalar även skärp hittar man till bra priser i Ullared fortfarande då vi passerar vägen till kusten. Väldigt kul och roligt blir lite eget och du är verkligen duktig på det och har en mycket bra kroppsform som gör att du passar i allt. Ha en bra dag ./ Eva

Svar
Helén i Vilrummet 26 september, 2013 - 16:11

Supersnygg som vanligt! Och jag har en bekännelse som jag upptäkte idag. Nu är det ju så inne med de här tunna dunjackorna som man kan knöla ihop till ett litet litet paket. Jag hittade i garderoben en dimgrön liknande kort dunjacka, om än något tjockare, men annars samma modell som jag köpte för typ 15 år sen. Ja 15!!!! Den fick åka fram nu när termometern visar flera minusgrader på morgonen och så kan jag känna mig lite lite inne i alla fall :-). Så inte fel att spara på gammalt.
Kram Helén

Svar
Malin 26 september, 2013 - 19:46

Himla bra tips Tina!! Två tummar upp. Det är så trist ibland när man verkligen vill ha det där superfina plagget men inte har riktig råd. Herregud, titta i garderoben så brukar man kunna fynda en del, och kombinera på nya olika sätt som du skrev så bra!

Kram!

Svar
Tess 26 september, 2013 - 19:46

en skönhet klär i allt 🙂 Och du kan trixen!
Kram

Svar
Hovdamen Yoyce 26 september, 2013 - 19:58

Där är vi nog lika då. Jag köper väldigt sällan ett plagg till ordinarie pris, jag älskar REA o köper i princip allt jag behöver då. Då kan man ha stor variation vilket jag tycker är kul.

Kram

Svar
Fröken i Söder 28 september, 2013 - 05:03

Snyggt. Alltid kul att se snygga kombinationer av fina kläder.

Svar
Ninni 19 oktober, 2013 - 16:44

Bra tips, nu känns det bara klokt att jag har så svårt att slänga gamla kläder:) Jag har just hittat din blogg och tycker att den är väldigt fin. Vackra bilder och kloka ord. Ha det så bra/ Ninni ♥

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »